over ons

Muziekvereniging T.A.V.E.N.U. is opgericht in 1920. Evenals nu had de vereniging voor de tweede wereldoorlog vooral een sociaal bindende functie voor de kleine gemeenschap (250 bewoners) aan de Mookhoek (gem. Strijen) en de Schenkeldijk (gem. 's-Gravendeel). Elk jaar werd er door de donateurs uitgekeken naar de Jaaruitvoering met het Toneelstuk, opgevoerd door leden. De eerste jaren in de openbare lagere school aan de Schenkeldijk en later in zaal Kruithof te Strijen. In 1968 is de vereniging door gebrek aan voldoende leden ontbonden.


In 1990 is T.A.V.E.N.U. opnieuw opgericht, met steun van de gemeente 's-Gravendeel, het Anjerfonds, een groot aantal donateurs en vele giften. Dit naar aanleiding van een re√ľnie met een optreden van oud-leden tijdens de viering van het 125-jarig bestaan van de Openbare Lagere School, thans Kon. Julianaschool aan de Schenkeldijk.


De vereniging speelt in de 5e afdeling van de KNFM.

                   Muziekvereniging T.A.V.E.N.U.

Over ons

Muziekvereniging T.A.V.E.N.U. is een fanfare


Een fanfare bestaat uit koperen blaasinstrumenten, saxofoons en een slagwerkgroep.

In de groep van de scherpe kopers onderscheiden we de cornetten, trompetten en trombones.

In de familie van de saxhoorns, net zoals de saxofoon ontwikkeld door de Belg Adolf Sax, onderscheiden we de bugels, de althoorns, de baritons, de tenor-tuba en de bas-tuba. 

In de groep van de saxofoons vinden we de sopraan-, alt-, tenor- en baritonsax terug.   

In de slagwerkgroep vinden we zowat alle slagwerkinstrumenten terug.

Zoals in een symfonisch orkest de violen de melodiegroep vormen en in een harmonie de klarinetten, zo wordt de melodiegroep in een fanfareorkest door de bugelsectie gevormd.